İş

Bakan Kacır’dan gençlere yönelik vergisiz telefon görüşmelerine ilişkin açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kacır, açıklamalarında şunları kaydetti:

“İZMİR’DE YENİ REKOR KIYACAĞIZ”

(TEKNOFEST) Aslında Ankara’nın en büyük etkinliğini gerçekleştirdik. Bilindiği üzere 940 binin üzerinde, yani bir milyona yakın katılımcı vardı. Pazar günü şiddetli yağış nedeniyle daha yüksek bir rakama ulaşılamadı ancak Ankara tarihindeki en büyük olay oldu.

Artık bu yılın son TEKNOFEST’i 27 Eylül’de İzmir’de. 2023 yılında 3 büyük şehirde yapacağız dedik. Tabii çok mutluyuz yani hem gençlerin hem de her yaş grubundan toplumun bu işi bu kadar benimsemesi, sahibiymiş gibi hissetmesi çok mutluyuz. Milli teknolojinin bilinciyle oraya bu duygularla geliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın her yıl olduğu gibi bu yıl da yanımızda olması ve şampiyonlarımıza ödül vermesi, Türk devletinin bu soruna ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bugün Kabine toplantısına baktım. Sanırım TEKNOFEST’e 14 bakanımız katıldı. Yani muhtemelen bakanların en çok ilgi gösterdiği ve katıldığı organizasyondu. Cumhurbaşkanımız da aynı şekilde.

Bakalım, umarım İzmir’de yeni bir rekor kırabiliriz.

‘NORMALDE 5 YILLIK BİR SÜRECİMİZ VAR’

Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı üniversite öğrencilerine verilecek internet ve cep telefonu desteği hakkında da bilgi verdi.

Kacır, “Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detaylar çok kısa bir süre içinde nihai açıklamayla birlikte kamuoyuna açıklanacak.”İfadesini kullandı.

Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye genç bir ülke, yaş ortalamamız 33. Örgün eğitimde ve üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Bütün bu gençlere bir takım sözlerimiz var. Bu sözleri adım adım yerine getirme hedefimiz var. Yani, Seçimin üzerinden birkaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız, ilgililere ve bize, verdiğimiz tüm sözleri bir an önce yerine getirmemiz talimatını veriyor. Normalde 5 yıllık bir devrimimiz var ama amacımız bunu ertelemek değil. Milletimize verdiğimiz sözleri en kısa sürede yerine getirme niyetindeyiz.”

RUSYA İLE İLİŞKİLER ARTACAK

Kacır, Erdoğan’ın Rusya ile temasları kapsamında bu ülkeyle sanayi ve teknoloji alanında iş birliği olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi.

Kacır, şunları kaydetti:

“Rus iş adamlarının Türkiye’de ciddi yatırımları var. Sanayi sektöründe de ciddi yatırımları var. O yatırımlar devam edecek. Birçok ülkede olduğu gibi biz de onları teşvik etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Rusya’dan Türkiye’ye çok yoğun bir yatırım ilgisi var. “Rusya ile bazı alanlarda daha stratejik işbirliği de mümkün. Karşılıklı yeteneklerimizin güçlü olduğu alanlarda iş birliğini artırmak istiyoruz.”

Savunma sanayii alanında bazı görüşmelerin yapıldığına dikkati çeken Kacır, hava savunma sistemlerinin şu anda Rusya’dan temin edildiğini söyledi.

haber-demirozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu