Haber

Bakan Kurum İstanbul’da Konyalılarla Buluştu

İstanbullular Konya Buluşması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi. Depremlerin ardından Hatay’da nereye gitseler Konya Büyükşehir Belediyesi’ni çift başlı Selçuklu Kartalı ile gördüklerini vurgulayan Bakan Kurum, “Gittiğimiz her yerde Konya belediyelerini gördük.

AK Partimizin belediyelerini görüyorduk. Konya halkının vefasını, AK davamızın azmini, belediyeciliğimizin en güzel örneklerini görüyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Anadolu’nun ilk başkentimiz ve Selçukluların kalbi Konya’da da yatırım ve projelerimizle 5 yıldır belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. ‘O iş benim, bu iş başkasının’ demedik. Milletimizin bizden istediği projeyi gerçekleştirmek için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tıpkı atalarımızın yaptığı gibi Konya’nın her yönüyle ihya edilmesi için çalıştık. Cumhuriyetimizin 100. yılında bugün Konya’ya gelecek olan milyonlarca misafirimizi farklı bir Konya karşılıyor” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Aramızdaki bu birlik ve beraberliği daha da güçlendirmek ve şehrimizi gurur duyacağınız bir yer haline getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ülkemiz, son 21 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tarihinin en parlak dönemini yaşarken, Konya’mız da bu büyük atılımda değerli bir pay almıştır. İnşallah bu yatırımlar artarak devam edecek. Konyamız tüm dünyada yıldızını parlatırken, Türk Yüzyılının incisi olacaktır. Tüm bu yatırımların baş mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ve hemşehrimiz Murat Kurum’a teşekkür ediyorum.

Konyalılar İstanbul’da Buluşması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Konya Halk Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Kemal Çelik, “Konya Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Belediye Başkanı ve Zeytinburnu Belediye Başkanı. Çok şükür ciddi bir başarı var. Teşekkür ederim” dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, böylesine keyifli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Zeytinburnu’na emeği ve katkıları için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. 14 Mayıs’a hepimiz Cumhurbaşkanımıza yetişmeye çalışıyoruz. Allah bu milletin başında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bulundursun” dedi.

“İNSAN KONYALARDAN MUTLU OLABİLİR Mİ?”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, “İnsan Konyalılarla beraber olunca üzülür mü? Konyalılarla beraber olunca mutsuz olur mu? Konyalılarla beraber olunca yorulur mu insan? güzel bir hemşeri, ne güzel bir topluluk.Sayın Bakanım bugün Konya’dan sizlere nefes almaya, nefes almaya, birlikte olmaya geldik.Emekleriniz, çalışkanlığınız ve samimiyetiniz sadece bizler tarafından değil, tüm camia tarafından takdir edilmektedir. Türkiye’nin Bugün öyle bir tablosunu gördük ki Konya’ya rahatlıkla dönebiliriz.Sizi hemşerilerimize emanet ediyoruz.14 Mayıs’ta hemşerileri için gerekli çabayı gösterirler inşallah.Zeytinburnu’muza da teşekkür ediyorum. Misafirperverliği için Belediye Başkanı.”

“SELÇUKLU DAR-UL MÜLKUN’DAN OSMANLI PAYITAH’INA SELAM GETİRDİM”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuşmasına Konyalılarla İstanbul’da bir araya gelmenin verdiği memnuniyetten bahsederek başladı. Selçuklu Dar-ül Mülkü Konya’dan Osmanlı Başkenti İstanbul’a selam getirdiğine değinen Önder Altay, “Konya halkının İstanbul’da buluşması hem İstanbul’daki kardeşlerimizle dostluğumuzun pekiştirilmesine hem de hasretin giderilmesine vesile oldu. . Medeniyetler beşiği Konya, 10 bin yıl önce Çatalhöyük’ten başladığı kadim yolculuğu kendine has kültürüyle bütünleştirerek, ilim ve irfanıyla tüm dünyayı etkilemiştir. İlkbaharda toprağın yeşerdiği gibi biz de hemşerilerimizle kardeşlik bağıyla kenetleniyor, gönüllerimizi kardeşlikle yeşertiyoruz. Aramızdaki dayanışmanın özünü her zaman en derinden hissediyoruz.”

“ŞEHİRİMİZİ SİZLERLE GELECEĞE TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Hemşehrin tanımı bizim için farklı. Önder Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, Konya’mızı yüreğinin derinliklerinde taşıyan hemşehrilerimizin her biri bizim için var. büyük değere sahiptir. Sizlerin görüş ve fikirlerine her zaman büyük önem veriyor, şehrimizi sizlerle birlikte geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Aramızdaki bu birlik ve beraberliği pekiştirmek ve şehrimizi gurur duyacağınız bir yer haline getirmek için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Sizlerin de desteğiyle Konya’mızı geçmişi kadar şanlı bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 21 yılda tarihinin en parlak dönemini yaşarken, Konya’mız da bu büyük atılımda değerli pay sahibi olmuştur. AK Parti döneminde son 20 yılda şehrimize 168 milyar 363 milyon liralık dev bir yatırım yapıldı. İnşallah bu yatırımlar artarak devam edecek. Konyamız tüm dünyada yıldızını parlatırken, Türk Yüzyılının incisi olacaktır. Tüm bu yatırımların baş mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ve hemşehrimiz Murat Kurum’a teşekkür ediyorum.

“TÜRKİYE DAHA AYDINLIK BİR GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEKTİR”

14 Mayıs seçimlerinin değerine değinen Önder Altay, “Milletimizi karanlık günlerden AK Parti’nin istikbaline taşımak için 2002 yılı Kasım ayında milletimizin çıktığı bu kutlu yolculuk, bağımsız ve milli politikalar, iç politikalar ile taçlandırılmıştır. ve milli üretim anlayışı, demokrasi ve kalkınma hamleleri ve büyümenin temelini oluşturmuştur. Umarım Türkiye çok daha parlak bir geleceğe emin adımlarla yürümeye devam eder. Başta İstanbul milletvekili adayımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn.

Elhamdülillah Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize gösterdiği yakın ilgi ve sevgi ve Sayın Bakanımızın destekleri ile Konyamızın hayalleri birer birer gerçek oldu. Hatta oburların hayal bile edemeyeceği yatırımları şehrimize kazandırdık. Sayın Bakanımızla Konya’da gösterdiğimiz birlik ve beraberlik tüm Türkiye’yi kıskandırdı. Bu süreçte şehrimiz her alanda çok değerli aşamalar kaydetti ve vizyon projelerle canlandırılmaya başlandı. Sayın Bakanımıza hizmetlerinden dolayı tüm Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Ayrıca konutun sahibi olan Zeytinburnu Belediye Başkanımıza da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“KONYALI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da, “AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın bütün belediye başkanları çalışkandır ve işlerini hakkıyla yaparlar. Konya’mızda başta merkez ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere Cumhur İttifakı’ndaki 25 ilçe belediye başkanımız ama özellikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Türkiye’nin belki de en çalışkan belediye başkanıdır. Allah Hayırlı Önderimizden razı olsun. 10 gün, 15 gün, 20 gün Hatay’daydık. Aslında orada bulunan tüm vatandaşların Konya’ya ne tür bir yakınlık içinde olduklarını biliyoruz. Bu nedenle Sayın Liderimize teşekkür etmek istiyorum. AK Parti hükümetlerinin bütün bakanları özünde çalışkandır. Ancak gönlümüzde Murat hiçbir zaman Kurum Bakanımız kadar çalışkan olmadı. Bakanımızdan Allah razı olsun. Milletvekili sıfatıyla değil; Bir Konyalı olarak konuşuyorum. Sayın Bakanımızın Ankara’da Türkiye’nin her yerinden ne kadar sevildiğini biliyoruz. İnşallah Bakanımızı İstanbul’daki Konyalılara yani sizlere emanet ediyoruz. Konyalı olmaktan gurur duyuyorum.”

“KONYA İLE İSTANBUL ARASINDA ÇOK GÜÇLÜ BİR BAĞ VAR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Murat Kurum, konuşmasına İstanbul’un 200 bin Konyalıya ev sahipliği yaptığını belirterek başladı. Bakan Kurum, “Konya ile İstanbul arasında çok güçlü bir bağ var. Burada yaşayan hemşehrilerimiz İstanbul’umuzun siyasetine, kültürüne, sanatına ve ticaretine yön veriyor. Bizleri bir araya getiren tüm KONSİAD ailesine şükranlarımı sunuyorum.”

“HATAY’DA GİTTİĞİMİZ YERDE KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİ GÖRÜYORUZ”

Bakan Kurum, depremlerin ardından Hatay’da nereye gitseler Konya Büyükşehir Belediyesi’ni çift başlı Selçuklu Kartalı ile gördüklerini vurgulayarak, “Konya belediyelerini görüyorduk. AK Partimizin belediyelerini görüyorduk. Burada Konya halkının vefasını, AK davamızın azmini, gönüllü belediyeciliğimizin en güzel örneklerini görüyoruz. Bu anlamda Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine, tüm Konya halkına, Konya belediyelerine hizmetlerinden dolayı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

“BUGÜN 120 BİN KONUT VE KONUT İNŞAATI İÇİN İNŞAAT İŞLERİNE BAŞLADIK”

Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Bugün Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tam 120 bin konut ve konut üretimi için yapım çalışmalarına başladık. Birkaç gün önce Gaziantep ve Kahramanmaraş’taki kardeşlerimize ilk konutlarımızı teslim ettik. İnşallah 1 yıl içinde 319 bin, toplamda 650 bin konut yapıp yaralarımızı tamamen saracağız. Ve bunu söylerken bazıları merak ediyor: Bunu nasıl yapacaksın? Bir yılda 319 bin konut biter mi? Toplamda 650 bin konut yapar mısınız diye bizim adımıza hesap yapıyorlar. 20 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 100 yılda bu ülkeye nasıl yatırım yaptık; Afetlerde, sellerde, Elazığ’da, Malatya’da, Trabzon’da, İzmir’de, Bartın’da, Sinop’ta nasıl milletimizin yanında olduysak, o evleri de söz verdiğimiz gibi onlara nasıl yükselttiysek Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle inşallah. millet, 11 ilimizi onların dualarıyla yeniden ayağa kaldıracağız. Bu kimin sözü biliyor musunuz? 21 yıldır gece gündüz çalışan, milletine aşık Cumhurbaşkanımız, Genel Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür.”

“ESKİLERİMİZİN YAPTIKLARI GİBİ KONYA’MIZIN HER BİRİNE İŞ VERDİK.”

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlıklarının İstanbul’da dev çalışmaları hayata geçirirken 81 ilde projesinin bulunduğunu kaydeden Bakan Kurum, “Türkiye’nin kalbi Konya’da yatırım, proje ve çalışmalarımızla ülkemizi geleceğe taşımak. Anadolu’da ilk başkentimiz Selçuk.5 yıl belediye başkanlarımızla mücadele ettik.Bu iş benim, bu iş başkasının demedik.Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Konya’nın her yönüyle diriltilmesi için çalıştık. ecdadımızın yaptığı gibi, milletimizin bizden istediği her projeyi gerçekleştirmek için, Cumhuriyetimizin 100. yılında bugün Konya’ya gelecek milyonlarca misafirimizi bambaşka bir Konya karşılamaktadır.”

“Türkiye’yi 100 yıl geriye götürmek isteyenler var”

14 Mayıs’ta Cumhuriyet tarihinin en kritik seçiminin yapılacağını belirten Kurum, “Artık safların netleştiğini açıkça görüyoruz. 81 şehri 500 defa ziyaret ettim. Nerede bir yangın veya sel olsa vatandaşın dizindeydik. İhtiyaçlar karşılanana kadar ayrılmadık. Tüm kurumlarımız aynı özveri ile çalışmalarına devam etmektedir. Biz böyleyken bir de karşı tarafa bakıyoruz, Millet İttifakı’na, onların siyasi arşivleri dolmamış sözlerle dolu, dolup taşıyor… Yapacakları hiçbir şey yok. Durum şu ki, bir yanda ‘Dev projelerle yükselen bir Türkiye’ diyen Cumhur İttifakı, diğer yanda Türkiye’ye dair tek bir projesi olmayan Kılıçdaroğlu var. Bir yanda milleti için köprüler, tüneller, hızlı tren hatları, şehir hastaneleri, havaalanları, millet bahçeleri, lojmanlar yapanlar var, öte yanda milletin kalbine girmeye çalışanlar var. Milletin boş vaatleri. Türkiye’yi 100 yıl geriye götürmek isteyenler var” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkepez.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu