Haber

Başkan Büyükkılıç: “Şehir katının röntgenini çekeceğiz”

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yüzyılın felaketi olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin tek yürek olarak seferber ettiği depremin yaralarını sarmak için çalışmalarına hummalı bir şekilde devam ediyor ve adeta şehirler arası mekik dokuyarak çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Deprem bölgesi ve Kayseri. Lider Büyükkılıç, 6 Şubat deprem felaketinin hemen ardından, Kayseri’nin depreme dayanıklı hale getirilmesi ve halkın tüm kuruluşlarla iş birliği içinde tutulması için kentteki çalışmalar ve çalışmalar sonucunda ortaya çıkan projelere devam ediyor.

Bu kapsamda Deprem Master Planı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kent Merkezinde 200 milyon metrekarelik alanda mikrobölgeleme çalışmalarına başladı.

Başkan Büyükkılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yürütülen ortak çalışmalar kapsamında kent merkezinin tüm arazi özelliklerini ortaya çıkaracak mikrobölgeleme çalışmalarına başladığını açıklayarak, bu konuda şunları kaydetti: kapsamında zemin araştırmaları, jeofizik araştırmalar ve laboratuvar deneyleri gerçekleştirilecektir.

“KENTİN ZEMİN RÖNTGENİ ÇIKACAK”

Çalışmayla kentin yer röntgeninin ortaya çıkacağını vurgulayan Önder Büyükkılıç, “Elde edilen sonuçlar bilim insanlarıyla birlikte değerlendirilerek kentin yer röntgeni ortaya çıkarılacak. Kayseri ve yakın çevresini etkilemesi beklenen 10 fay segmenti için MTA ve TÜBİTAK işbirliğinde inceleme çalışmaları tamamlanmış olup, bilgisayarlı analiz ve modelleme çalışmalarımız devam etmektedir. “Çalışmaların tamamlanmasıyla ilimiz ve yakın çevresinin tüm sismik özellikleri ortaya çıkacak ve bundan sonra yapılacak çalışmalara ışık tutacaktır” dedi.

“ŞEHRİMİZİ DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRECEĞİZ”

Depremin dünyada en sık görülen ve en yıkıcı doğal afetlerden biri olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, “Deprem toplumsal yapıda hem bireysel hem de kurumsal düzeyde derin izler bırakıyor. Tedbirli davranarak bu çalışmalara daha fazla önem vereceğiz. Aksi takdirde geçmişte olduğu gibi gelecekte de yaşanacak depremlerde can ve mal kayıpları yaşanabilir. Şehrimizi geliştiriyor, güzelleştiriyoruz. Biz de depremle ilgili kolları sıvadık. “Şehrimizin depreme dayanıklı hale getirilmesi ve halkın tüm kuruluşlarla iş birliği içinde olması için zemininin röntgeni çekilecek” dedi.

aladaghaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu