Ekonomi

Bursa Ticaret Borsası 2023’ün İlk 6 Ayında 13 Milyar 379 Milyon TL İşlem Hacmi Gerçekleştirdi

Üye odaklı yenilikçi hizmet anlayışı ve hayata geçirdiği projelerle Bursa ve Türkiye ekonomisine değer katan Bursa Ticaret Borsası, 2023 yılının ilk 6 ayında 13 milyar 379 milyon liralık tescil işlem hacmine ulaştı.

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin tescil işlem hacim rakamlarını değerlendirdi. 2022 yılı Ocak-Haziran aylarını kapsayan dönemde 5 milyar 996 milyon liralık işlem hacmi gerçekleştirdiklerini belirten Lider Matlı, 2023’ün birebir döneminde tescil işlem hacmini yüzde 124 artışla 13 milyar 379 milyon liraya çıkardıklarını söyledi. Yüksek enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artışın ve kotasyona tabi işlerin işlem adetlerine yansıdığını kaydeden Lider Özer Matlı, yılın ilk yarısında en çok işlenen işlerin 3 milyar 112 milyon lira ile zeytin, 2 milyar 263 milyon lira ile et, 1 milyar 102 milyon lira ile canlı hayvan, 981 milyon lira ile mısır ve 754 milyon lira ile yaş sebze ve meyve olduğunu açıkladı.

TÜRİB işlem hacmi yüzde 78 arttı

Başkan Özer Matlı, Küme A’nın yetkili acentesi ve ana hissedarı oldukları Türk Sanatları İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Sanat Eserleri Senetleri (ELUS) Pazarı’ndaki tescil işlem hacmi performansını da değerlendirdi. Borsamız, ülkemizin dört bir yanında tek bir merkezi platformda işlem hacmini 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 78 artırdı.

TÜRİB sisteminin yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Lider Matlı, Bursa verem kurumu kayıtlarındaki üye sayılarını geçen yılın Ocak-Haziran dönemine göre yüzde 25 artırdıklarını da vurguladı.

“Bir asrı bulan hizmet yolculuğumuz devam ediyor”

Önder Özer Matlı, kayıt işlem hacimlerinin üye odaklı çalışmaların bir yansıması olduğunu belirterek, “Bursa Ticaret Borsası olarak üyelerimize ihtiyaç duydukları her alanda en üst düzeyde hizmet verme hedefiyle hareket ediyoruz. Fiziki altyapımızı sürekli geliştirirken, üyelerimizin ticari hayatlarına katkı sağlayacak, ulusal ve uluslararası piyasalardaki rekabet güçlerini artıracak projelerle bir asra ulaşacak hizmet yolculuğumuzu da sürdürüyoruz. Özellikle OSB ve Gıda Borsamız, Gıda ve Gıda Borsası üyelerimizin yapısal kalitesini desteklemektedir. Geçmişten bugüne Borsamıza değer katan tüm üyelerimize bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum.” – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu