Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti teşkilatlarına 2. tur öncesi uyarı: Rehavete kapılmayın

14 Mayıs’ta yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,5’e karşılık yüzde 44,89 oy aldı. CET Alliance’ın cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan oyların yüzde 5,1’ini aldı. Adaylardan hiçbirinin kazanmaya yetecek kadar oyu olmaması nedeniyle ikinci tıp seçimi yapılacak. Böylece Erdoğan ve Kılıçdaroğlu bir kez daha cumhurbaşkanı olmak için karşı karşıya gelecek.

ERDOĞAN 2. NESİLE HAZIRLANIYOR

Bu durumda her iki ittifak da 2. nesil stratejisi için yeniden kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önündeki ilk türü kapatırken, bu süreçte televizyon programlarına ağırlık verecek. Erdoğan, dün akşam canlı yayına katılarak çalışmalarına başladı.

“HAFTASONU DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET EDECEĞİM”

Erdoğan, yüksek oy aldığı deprem bölgesindeki illeri de tek tek ziyaret edecek. Erdoğan, miting düzenlemeyi düşünmediğini belirterek, “Önümüzdeki 12 günü iyi değerlendireceğiz. Hiçbir zaman rehavete kapılmayacağız. Bu arada deprem bölgesinin tamamını değilse de belli bir bölümünü saat 20.00’de ziyaret edeceğim. Bu hafta sonu yani ralliyi pek düşünmüyorum. Bir görüşme yapabiliriz” dedi.

KURULUŞLARA “KONFOR” UYARISI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK üyelerini de atadı. TRT Haber’de yer alan bilgiye göre AK Parti teşkilatlarını “Asla rehavete kapılmayın” uyarısında bulundu. MYK üyeleri oy oranı yüksek Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerde il toplantıları düzenleyecek ve Erdoğan’a destek istenecek.

İkinci tura kadar söylemlerde ‘istikrar’ ve ‘dürüstlük’ vurgusu yapacak olan Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu kazanması durumunda yeni dönemde sistemin tıkanmaması gerektiğini açıklayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu