Haber

Gaziantep’te kalıcı konutlar için çalışma başlatıldı

GAZİANTEP (İGFA) –Depremlerin ardından bölgede çalışan ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği Gaziantep’te TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nün depremzedeler için inşa edeceği kesikli barınma alanlarının yığma yapılar, prefabrik yapılar ve konteynerlerden oluşacağı açıklandı. “Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ta.

Nurdağı ilçesindeki kesikli barınma alanı 2 farklı alanda 305 bin metrekare olarak planlandı.

19 bin kişinin yaşayacağı ve 3 bin 208 üniteden oluşan bu alanlarda tüm sosyal tesis ve donanımlar yer alacak. Oluşturulacak kesintili barınak alanları için altyapılar yapıldı, zemin tesviye çalışmaları tamamlandı ve konteynerlerin getirildiği açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, İslahiye’de 2 bin 264 adet kesintili diğer 2 barınma alanında 13 bin 500 depremzede ve toplam 190 büyüklüğündeki alanlarda yaşayacak. bin metrekare, çocuk oyun alanları, kreş, okul, cami, spor sahaları, sosyal tesisler ve sağlık tesislerinin yer alacağı kaydedildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen illere giderek düzenlediği uyum toplantılarında yeni yerleşim yerlerinin belirlenmesi konusunda istişarelerde bulunduğunu belirtti. kalıcı konutların yanı sıra kurulacak geçici konut alanları için çalışmalara başlandı.

enezajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu