Haber

HDP’li Figen Yüksekdağ’dan itiraf: Hata yaptık

CHP lideri ve HDP’nin de seçimlerde desteklediği Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sandıktan yenilgiyle çıktı. Seçim yenilgisinin ardından Kılıçdaroğlu’na istifa çağrıları artarken, HDP’den dikkat çekici bir çıkış geldi.

YÜSKEKDAĞ’DAN KILIÇDAROĞLU KARARINA ELEŞTİRİ

HDP Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın ortak adaya yönelik eleştirilerinin ardından bu kez cezaevine giren eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin aldığı kararı hedef aldı.

“YANLIŞ KARAR”

İngiliz Middle East Eye’a konuşan Yüksekdağ, seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararlarının yanlış olduğunu söyledi. Yüksekdağ, “2023 seçimleri HDP için eşsiz bir süreçti. Partinin kendi gücüne konsantre olamaması ve birikimleri Kılıçdaroğlu konusunda yanlış tercihi beraberinde getirdi.” terimleri kullandı

“KENDİ LİSTEMİZ VE ADAYLARIMIZLA GİRMEYİ SAVUNDUK”

Seçim sürecine dikkat çeken Yüksekdağ, stratejinin yanlış olduğunu söyledi. Cezaevlerindeki HDP’lilerin ortak aday yerine kendi adaylarıyla seçim yapılmasını savunduklarının altını çizen Yüksekdağ, “Ben de dahil cezaevindeki HDP’li siyasetçiler kendi adayımızı göstermeyi ve milletvekilliği seçimlerine bir parti ile girerek gücümüzü pekiştirmeyi savunduk. tek liste.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu