Haber

İYİ Parti Balıkesir adayı kimdi? SON DAKİKA! 2024 İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkanı adayı kim?

İyi parti Balıkesir Belediyesi Başkan adayının kim olduğu merak konusu oldu. Balıkesir Belediyesi Lider Adayının ismi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan adayı kim oldu? SON DAKİKA! 2024 Balıkesir Belediye Başkan adayları kimler? Detaylar haberimizde…

İYİ PARTİ BALIKESİR BELEDİYESİ LİDER ADAYI AÇIKLANDI MI?

İYİ Parti küme toplantısında Meral Akşener konuşması öncesinde belediye başkan adaylarını tanıtırken, İstanbul ve Balıkesir’in belediye başkan adaylarını da açıkladı. Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Buğra Kavuncu’nun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Turhan Çömez’in, Sincan Belediye Başkanı Fatih Koca’nın aday olduğunu söyledi.

Turhan Çömez

TURHAN ÇÖMEZ KİMDİR?

Turhan Çömez 22 Ekim 1965’te doğdu. Türk doktor ve siyasetçi. 22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Erdoğan’ın eski doktoru. İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Erzurum 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda Koruyucu ve Halk Sağlığı Hekimi, Bandırma Devlet Hastanesi’nde Acil Servis Hekimi, Vakıf Gureba Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı.

22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili’dir. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti içindeki görünümleriyle tanınıyor. Parti küme toplantısı basına kapalı oy Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı bölgeye kaynak aktarımı ve Gemlik Gübre A.Ş.’nin özelleştirilmesine yönelik uygulamalara ilişkin eleştirdi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakın Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer’e dikkat çekti. değerli taş ithalatına sıfır vergi getirilmesi konusunda görüş bildirdi. Sorduğu sorular nedeniyle 28 Şubat 2008’de disiplin kuruluna sevk edildi. AK Parti Ortak Disiplin Kurulu, 8 Nisan 2008’de Turhan Çömez’i “partiyi aşağıladığı” gerekçesiyle partiden ihraç etti. Ankara Enstitüsü adında siyaset üstü düşünce kuruluşunu kurdu ve çalışmalarını burada sürdürüyor.

1 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak İngiltere’de dil eğitimi aldığı için yakalanamadı. İngiltere’ye siyasi sığınma talebinde bulundu ve başvurusu kabul edildi. 2011 yılında kendisine 5 yıl süreyle sığınma hakkı verildi. İngiltere’de bulunduğu süre içerisinde Tıp Fakültesi’nin tüm sınavlarını kazanarak tıp diplomasını aldı ve ardından Basildon ve Thurrock Üniversite Hastanesi’nde doktor olarak çalışmaya başladı. Çalışmalarıyla ülkenin en başarılı 40 göçmeni arasında yer aldı ve fotoğrafları ünlü Trafalgar Meydanı’nda sergilendi. Lordlar Kamarası’nda en başarılı hekim ödülüne layık görüldü. 2019 yılında Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından 12 yıl sonra Türkiye’ye döndü. 12 Ekim 2022’de YETERİ Partisi’ne katıldı.

22. Dönemde Balıkesir Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Kurulu üyeliği yaptı. NATO Parlamenter Asamblesi Türkiye Kümesi’nin (NATOPA) üyesidir. 28. Dönemde Balıkesir Milletvekili seçildi.

gerede-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu