Ekonomi

Kastamonu’daki “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin kazananları kura ile belirlendi.

Kastamonu’daki “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin kazananları kura ile belirlendi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinde vatandaşlar kura heyecanını yaşadı.

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu:

“Biz de bu süreci destekleyeceğiz”

KASTAMONU – Kastamonu’da “İlk Evim İlk İş Yerim” projesi kapsamında yapılan 1.118 konutun sahipleri kurayla belirlendi. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “İlk Evim İlk İş Yerim” projesine belediye olarak destek vereceklerini söyledi.

Kastamonu’da Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut atılımı olan “İlk Evim İlk İş Yerim” projesi kapsamında yapılacak 1.118 konut için kura çekildi. gençlik ve Spor Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Marşap, TOKİ yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

“10 yerleşim yerinden bin 118 konut için kura çekildi”

Törende konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır, “Türkiye sosyal devlet olma misyonunu dünya devletlerine örnek olacak şekilde yerine getiriyor. Cumhurbaşkanımız Ekim ayında tarihimizin en büyük konut kampanyasını başlattı. ilk konutum ilk iş yerim güzel bir kampanya.Kastamonu ilimizde merkez dahil 9 yerleşim başladı.Birimde bin 118 konut için çekiliş yapılacak. Çekilişte sıcacık ve konforlu evlerinizi bulmanız dileğiyle. Bu kampanya Cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyasıdır. Ev sahibi olanlara hayırlı olsun” dedi.

Ev sahibi olmayan vatandaşlarımızı bu sürece destek vererek ev sahibi yapacağız” dedi.

Kastamonu Belediyesi olarak sürece destek vereceklerini ve evsiz olmayan vatandaşların ev sahibi olması için çalışacaklarını belirten Başkan Vidinlioğlu, “Belediye olarak daha önce yaptığımız sosyal konutlar vardı. İnşallah önümüzdeki dönemde de yapacağız. Sayın Genel Başkanımızın devletimizin başlattığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı, bakanlarımızın da katıldığı bu sürece biz de destek veriyoruz. Kastamonu’da yaşayan vatandaşlarımızı imkanlar dahilinde ev sahibi yapmak için adımlar atın.Evlerinizin sahiplerine şimdiden hayırlı olsun.Biz deyince fazla üzülmeyelim.İnşallah bu kampanya devam eder ve hemen herkes ev sahibi olur. Türkiye hızlı” dedi.

“Kiralık oturuyorduk çok şükür çıktı”

Protokol konuşmalarının ardından kura çekimine geçildi. İlk kurayı Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ve İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık çekti. Çekilişte isimleri çekilen vatandaşlar ekrana yansıdı. Çekilişte adı geçen vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Adı çekilişten çekilen Ayşe Demirkıran çok mutlu olduğunu belirterek, “Ev istedik çok şükür. Kur’an çıktığı için mutlu oldum, hep ona teşekkür ettim, Allah’a şükürler olsun. Rabbim ve liderimiz mağduru olduğum Allah’ım yar ve yardımcısı olsun inşallah.

Bin 118 konut için 14 bin 928 başvuru yapıldı

Proje kapsamında Kastamonu merkezde yapılacak 400 konut için 11 bin 643, Cide’de 94 konut için 1.214, Seyitler’de 63 konut için 705, Devrekani’de 80 konut için 730, Çatalzeytin’de 63 konut için 420 başvuru yapıldı. , Araba için 79. İhsangazi’de 437 konut için 437, İhsangazi’de 135 konut için 416, Ağlı’da 46 konut için 234 ve Hanönü’nde 60 konut için 129 başvuru yapıldığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu