Haber

Kuşadası Belediyesi Kaçak Yapılarla Mücadelesini Sürdürüyor

Kuşadası Belediyesi kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini sürdürüyor. Güzelçamlı Mahallesi’nde imar planında yeşil alan olarak görülen parsele atılan beton temel ekipler tarafından yıkıldı.

Kuşadası Belediyesi, kamuya açık alanları İmar ve Kıyı Kanunlarına aykırı olarak işgal eden şirket ve şahıslara tolerans göstermemektedir. Ekipler, inceleme ve tespitlerinin yanı sıra vatandaşların ihbarlarına da anında müdahale ediyor. Bu kapsamda Güzelçamlı İlçesi Badem Caddesi’ndeki yeşil alana İmar Kanunu’na aykırı olarak döşenen beton temel, ekipler tarafından yıkıldı.

Kuşadası Belediyesi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, söz konusu inşaat alanının daha önce Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından mühürlendiğini, buna rağmen 6562 sayılı İmar Kanunu’nun 32 ve 42’nci maddeleri uyarınca ruhsat alınması ve aykırılıkların giderilmesi konusunda kişiye bilgi verildiğini belirtti. 3194, gerekli kriterler karşılanmadı. Mevzuata aykırı olarak kaçak veya kaçak inşaat faaliyetinde bulunan hiçbir firma veya kişiye en ufak bir taviz verilmediğini belirten yetkililer, tespit edilen ihlallere karşı gerekli yasal işlemlerin derhal uygulanacağını söyledi. – AYDIN

haber-narlidere.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu