Haber

Muhammet Yakut’un gündeme getirdiği Kapalıçarşı davasında, karar verildi: 140 yıl hapis, 8 milyon 800 bin para cezası.

YouTube ve Twitter’da yayınladığı videolarla gündeme gelen Muhammet Yakut, 2 milyon dolarlık dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan iki kişiyi başsavcı tarafından serbest bıraktığını iddia etti. Yakut’un görüntüsünde isimleri geçen Alaattin Ak ile oğlu Mustafa Ak’ın yargılandığı davada karar çıktı.

‘2 MİLYON DOLAR’ İÇİN TAHLİYE İDDİASI

Yakut, bir savcının Mahmut Ak isimli şahısla görüştüğünü ve bu görüşmenin ardından yargılanan Alaattin Ak ile Mustafa Ak’ın tahliye edildiğini iddia etti. Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan Alaattin Ak ve Mustafa Ak, 16 Şubat 2022’de tutuklanarak 28 Şubat 2022’de serbest bırakıldı. Yakut’un iddiası, Alaattin Ak ve Mustafa Ak’ın 2 milyon dolara başsavcılık tarafından tahliye ettirildiği yönündeydi.

KOMİTE KARŞILIĞINDA YURT DIŞINDAKİ PARALARI TÜRKİYE’YE GİRDİLER

Dava dosyasındaki bilgilere göre Alaattin Ak ve Mustafa Ak, 35 milyon lira teminat yatırılarak serbest bırakıldı. 4 müştekinin bulunduğu davanın iddianamesinde, tutuklu sanık Volkan Özel’in varlık Barışı adıyla müştekilerden paralarını yurt dışına çıkarabileceğini belirterek komisyon karşılığında para aldığı belirtildi. İddianamede Kapalıçarşı’da döviz büroları bulunan Alaattin Ak ve Mustafa Ak’ın Özel’in bu işlemine kefil olduğu belirtildi.

POLİS MEMURU ‘TERÖR ÖRGÜTÜ’ DEDİ, 1 MİLYON DOLAR İSTEDİ

İddianamede, şüpheli polis memuru BG’nin, Volkan Özel’den müştekiler hakkında bilgi aldığı, kendisini mali şubede görevli olarak tanıttığı, müştekileri arayarak Volkan Özel’in müştekilerle ilişkisinden dolayı gözaltında olduğunu söylediği ileri sürüldü. terör örgütlerine karşı herhangi bir işlem yapılmaması için 1 milyon dolar istedi. .

12 GÜN İÇİNDE TAHLİYE

Şikayetçilerin şikayeti üzerine Alaattin Ak ve Mustafa Ak 16 Şubat 2022’de, Volkan Özel ise 21 Şubat 2022’de tutuklandı. Polis memuru BG açığa alındı ​​ve tutuksuz yargılandı. Baba ve oğul Ak, 12 gün sonra serbest bırakıldı. Özel, bugünkü karar duruşmasına kadar tutuklu kaldı.

BABA VE OĞULA 60 YIL HAPİS

Volkan Özel ve polis memuru BG ile birlikte yargılanan baba Ak ve oğul Ak’ın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada bugün karar verildi. Mahkeme heyeti, Alaatin Ak ve Mustafa Ak’ı dolandırıcılık suçundan 60’ar yıl hapis ve 3’er milyon lira para cezasına çarptırdı. Kararda tutuklanmayan baba ve oğul Ak’a yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

GÖZALTINA ERİŞİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Volkan Özel’e 12 yıl 6 ay olmak üzere 4 ayrı hapis ve 625 bin lira para cezası verdi. Özel’in tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Polis memuru BG ise 4 kez 7 yıl 6 kez hapis ve 75 bin lira para cezasına çarptırıldı.

MUHAMMET YAKUT NE DEDİ?

YouTube’da video yayınlayan Muhammet Yakut şu iddialarda bulundu:

“Kapalı Çarşı’da Cengizler Döviz ve Aklar Döviz var. Sahibi Alaattin Ak, oğlu Mustafa Ak, yeğenleri Volkan Özel. İbretlik bir hikaye. Kendisi Mahmut Ak. Bir arkadaşım yanıma geldi. Mahmut Ak’ı tanıyıp tanımadığınızı sordu, ben onları tanıyorum dedim. Akrabaları var amca çocukları Kapalıçarşı’da döviz ticareti yapıyor Alaattin’i Mustafa’yı tanımam dedim Mahmut’u tanırım dedim. Ne oldu dedi bir arkadaşımız ticaret yapmış onu da ödemiyorlar Mahmut kardeşim dedim aradım randevu istedim bu kardeşleri Ortaköydeki işyerlerine götürdüm bunlar Alaattin Ak, Mustafa Ak ve Volkan Özel, piyasadan 100 milyon Euro topluyorlar ve milletin parasını ödemiyorlar, tutuklanıyorlar. Nedense üçü tutuklandıktan sonra Mahmut Ak yanınızda. Bu üçü cezaevindeyken aynı dosyadan baba ve oğula 2 milyon dolar kefalet karşılığında. Volkan Özel’i hapiste tutuyorsunuz. Çünkü Volkan çıksaydı her şeyi açıklardı.”

SAVCI RÜŞVET TEZİNDEN YARGILANIYOR

Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan aleyhine açılan dava dosyasında, Başsavcı ile görüştüğü öne sürülen Mahmut Ak’ın da adı geçti. Mahmut Ak tarafından dolandırıldığını öne süren Kızılhan’ın, eski savcı Lütfi Karabacak’a (sonradan soyadını Kara olarak değiştirecek) 1 milyon dolar rüşvet verdiği ve Ak’ı operasyon geçirip tutuklatmak istediği iddia edildi. Davanın iddianamesinde, savcı Kara’nın operasyonu gerçekleştirmesinin ardından Ak’tan 250 bin dolar rüşvet alıp serbest bıraktığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu