Yaşam

Netflix’te Şifre Paylaşmak Artık Suç Sayılacak

Dijital içerik platformu, abone sayısındaki düşüş nedeniyle olağanüstü önlemler almaya devam ediyor. Netflix şifre paylaşımını kısıtlamak için alınan yeni tedbirlerin ortasında bu durumun artık kabahat sayıldığı gündeme geldi.

Netflix, dünyanın en tanınmış fiyatlı içerik platformu olarak zirvede, ancak bazı sorunları da var.

Şimdiye kadar kullanıcılar ortak hesap açarak şifrelerini paylaşmayı tercih ediyordu. Ancak ünlü içerik platformu kan kaybetmeye devam ettiği için bazı önlemler almaya başladı.

Netflix şifre paylaşımı suç sayılacak!

Birleşik Krallık Hükümeti Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yeni bir korsanlık rehberi yayınlandı. Bu kılavuz bir dizi farklı ayrıntı içermektedir. Bu detay, dijital içerik platformlarındaki şifre paylaşım uygulaması ile ilgilidir. Dijital içerik platformu denilince akla gelen ilk isim Netflix’tir.

Kılavuza göre, abonelik bedelini ödemeden dizi, film ve canlı spor izlemek korsanlık teşkil ediyor. Ancak bir sözcü bunu doğruladı ve bir açıklama yaptı. “Amacın bir kullanıcının telif hakkıyla korunan eserlere ödeme yapmadan erişmesine izin vermek olan şifre paylaşımı durumunda geçerli olabilecek ceza ve medeni hukukta bir dizi hüküm vardır.”

Peki şifre paylaşımının Netflix’te hata olarak görülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu