Haber

Özel’den Erdoğan’a ‘Hatay’ tepkisi: Siyasi şantaj yapıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’daki depremzedelere yönelik sözlerini eleştirdi.

Özel, “O da yalan söylüyor. Kendi belediyelerinin bulunduğu yerlerdeki sorunları çözmüş değil. Siyasi şantaj yapıyor, oy istiyor. Vicdanı, aklı ve yüreği olan kimsenin duymaya dayanamayacağı sözler bunlar, bırakın. Tek başına söylüyorum. Siyasi şantajı Hatay halkına bırakıyorum. Onun kalbi doğru yerdedir.” “Taş olsaydı bu konuşulmazdı. Depremzedeler için tehdit olur mu?” söz konusu.

Cumhur İttifakı’nın ‘Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtma Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Merkezi hükümet ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma içinde olmazsa o şehre hiçbir şey gelmez. Geldi mi? Hatay mı? Hatay şu anda bir garipliğini sürdürüyor.” .

Özel, İzmir’de taksiye müşteri olarak binen Delil Aysal tarafından tabancayla vurularak ağır yaralanan ve hayatını kaybeden taksi şoförü Oğuz Erge’nin ailesini ziyaret etti.

‘KENDİ BELEDİYELERİNİN OLDUĞU YERLERDE SORUNLARI ÇÖZEMEDİLER’

Erdoğan’ın Hatay’daki depremzedelere yönelik sözlerini eleştiren ve “Hatay’a siyasi şantaj yapmanın utancını Hatay halkına bırakıyorum” diyen Özel, şöyle devam etti:

“‘Partimden belediye başkanı olmadığı için Hatay’ı hizmetsiz bıraktım. Beni seçmezseniz geri getirmem’ diyor. O da saçmalık söylüyor.Kendi belediyelerinin bulunduğu yerlerdeki sorunları çözmüyor.Siyasi şantaj yapıyor, oy istiyor.Bunu tüm milletimize şikayet ediyorum.Özellikle AK Parti’ye oy veren vicdanlı insanlara havale ediyorum. Parti. Depremzedelere yönelik bir tehdit olabilir mi, böyle bir vicdan olabilir mi! “Recep Tayyip Erdoğan’ın kalbi taş olsaydı bu söylenmezdi… Sizden hizmet gelmez. Yazıklar olsun sana! Bir insanın görme yeteneğinin nasıl bu kadar değiştiğine gerçekten inanamıyorum! Bu, bu adamın kalbinin yerinde bir taş olduğu anlamına geliyor!”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu