Haber

VakıfBank Kültür Yayınları beş yaşında

VakıfBank Kültür Yayınları beş yaşında

Türkiye’nin kültürel çeşitliliğine katkıda bulunma misyonuyla kurulduğu günden bu yana farklı disiplinlerden kaliteli kitapları okuyucularıyla buluşturan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), 8 Kasım’da beşinci yaşını kutluyor.

Cumhuriyetin 100. yılında 300’e yakın eser yayınlayan VBKY, gelecekte de yayıncılık alanında değerli çalışmalara imza atmaya devam edecektir.

 

Kuruluşundan bu yana yerli ve yabancı pek çok nitelikli eseri okurlarıyla buluşturan VakıfBank Kültür Yayınları beşinci yılına ulaştı. Edebiyattan tarihe, ekonomiden ideolojiye, sosyolojiden çocuk kitaplarına kadar geniş bir yelpazede beş yılda 300’e yakın eser yayınlayan VBKY, kitapseverlere muhteşem bir seçki sunuyor. Türkiye’den ve dünyadan klasikleri ve heyecan verici çağdaş eserleri ilk baskı, tıpkıbaskı veya ilk çeviriyle edebiyata kazandıran VBKY, Türkiye’nin kültürel birikimini zenginleştirerek geleceğe taşıyor.

 

“Cumhuriyetimizin 100. yılında VBKY ile edebiyat mirasımıza sahip çıkıyoruz.”

 

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, her satırı değerli, nitelikli eserlerle Türkiye yayıncılık sektörüne değerli katkılar sağladıklarını belirterek, VBKY’nin VakıfBank’ın köklü geçmişinden ve sorumluluk anlayışından ilham alarak başucu işlerine yöneldiğini belirtti.

 

Üstünsalih, “VBKY, beş yıldır farklı disiplinlerden pek çok yazarın geniş kitlelere ulaşmasını titizlikle sağlıyor. Türkiye’nin en büyük iki bankasından biri olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında VBKY’nin büyük katkılarıyla ülkemizi ileriye taşıyoruz. VakıfBank’ın kurulduğu günden bu yana temelinde yatan toplumsal refahı yaygınlaştırma duyarlılığına paralel olarak VBKY, ülkemizin edebiyat mirasına sahip çıkmakta ve okuyucularının fikir dünyasını genişletmektedir. Yayınevimizin beş yıldaki başarısına katkıda bulunan, yayıncılığı okuyucuların akıllarına ve yüreklerine dokunacak şekilde tasarlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. VBKY’nin seçkilerini keyifle takip eden kitap severlere de şükranlarımı sunuyorum. “VBKY okuyucularımızdan aldığımız güçle büyümeye devam edecek.” İfadelerini kullandı.

 

VBKY okurlarının kültür dünyasını zenginleştirmeye devam edecek

 

“Ve eşsiz kitaplar” mottosuyla 2018 yılında yayın hayatına başlayan VBKY, çok satanlardan ziyade, yıllarca okunacak ve özenle saklanacak kitapların yayıncısı olmayı hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda güvenilir kaynaklar, ölçülebilir araştırmalar, güçlü ve doğru dil kullanımı gibi konulara önem veren VBKY, gelecekte de okuyucularının kültürel bilgisini evrensel düzeyde zenginleştirecek; Emanet edilen varlık ve değerleri korumaya, geliştirmeye ve gelecek nesillere aktarmaya devam edecektir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habersulusaray.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu