Haber

Yatırımcıların Gözü Menemen Bölgesinde

Gayrimenkul ve iş makinaları sektöründe yıllarca hizmet verdikten sonra Emlak Hizmetleri İştirakliği’ne (GHO) katılan Şimdi Emlak Kurucu Mimar ve İç Mimar Özgür Ali Karaduman, yatırımcıların yeni gözdesinin Çiğli ve Menemen olduğunu belirtti.

Çiğli – Menemen aksının İzmir için değerli bir bölge olduğunu belirten Özgür Ali Karaduman, “Şu anda şehir kuzeye doğru büyümesini aksatmadan sürdürüyor. Birçok inşaat firması da bu bölgeyi tercih etmektedir. Bunda, deneme seferlerine başlayan mahalle yolu ilişkisi, İzban ve Çiğli tramvay projesinin sunduğu ulaşım avantajının payı büyük. Çiğli, sanayi bölgesi, Katip Çelebi ve Bakırçay üniversiteleri, özel okulları ve hastaneleri ile değerli bir yaşam merkezi haline gelmiştir. Dikili, Çandarlı, Foça gibi sayfiye merkezlerine yakınlığı da değerli bir avantaj sunuyor. Şehir dışından birçok bireysel ve kurumsal yatırımcı da konut ve iş yeri satın almak için bize ulaşıyor.

Solid Tabanlı Projeler ve Siteler İlk Tercih

Karaduman, pandemi ve deprem sonrası ev sahibi olmak isteyenlerin beklentilerinin değiştiğine işaret ederek, temeli sağlam ve site içinde olan projelerin daha fazla talep görmeye başladığına işaret etti.

Karaduman sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi sonrası insanlar daha çok nefes alabilecekleri projeleri tercih etmeye başladı. Özellikle çocuklu aileler yeşil alanlı sitelerde yaşamak isterler. Ulukent Koyundere gibi bölgelerde daha yeni yapılaşmalar olduğu için çağdaş yeşil alanlara ve sosyal donatılara sahip siteler hem oturanların hem de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ayrıca bu bölgenin konumunun sarsıntıya karşı daha güçlü olması da bir diğer tercih sebebidir. Şehrin kuzeyindeki evler arsa maliyetlerinin daha uygun olması nedeniyle şehir merkezine göre yüzde 30-40 daha avantajlı fiyatlar sunabiliyor. Şehir merkezlerinde yeni arsa üretmek artık çok zor ve maliyetli. Bu nedenle Çiğli-Menemen aksının 2023 yılında da hem yatırımcılar hem de konut sakinleri tarafından talep görmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Şu anda gayrimenkul alanında her talebe yönelik hizmet sunuyoruz. Villa, arsa, proje ve bireysel konut satış, kiralama ve ticari alanlarda uzmanlaşmış 7 kişilik profesyonel bir grup ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

İstikrarlı Bir Büyüme Trendinde Gho

GHO’nun ülke genelinde büyümeye devam ettiğini kaydeden Genel Müdür Özkan Yalaza da şu bilgileri verdi: “Şu anda GHO’nun 29 ofisi tek ofis olarak hizmet veriyor. Ofislerin ortasında bilgi akışı ve sistem üzerinden portföy paylaşımı ile geniş bir hizmet ağı oluşturduk. Müşterilerimize hızlı cevap verebiliyoruz. 2023 yılında da şubedeki büyümemizi sürdüreceğiz. GHO olarak yakaladığımız sinerjiyi tüm ofislere yaymak ve herkesin faydalanacağı çalışma sistemini yaygınlaştırmak istiyoruz. Aldığımız her proje tek bir ofis için değil, tüm ofisleri geliştirmeyi ve birlikte iş yapabilmeyi hedefliyoruz. Şubenin ivme kazanması için son dönemde açıklanan uygun fiyatlı konut kredilerinin kapsamının genişletilmesi ve ikinci el konutlara da uygulanması gerekiyor. (BSHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu