Haber

Yunanistan’da mühimmat deposunda patlama meydana geldi

Yunan adalarında günlerce devam eden yangınların ardından anakarada alevler tehlikeli boyutlara ulaştı. Ülkenin kuzeydoğu kıyısında yer alan Nea Anhialos kenti yakınlarındaki bir tepede çıkan yangınlar nedeniyle patlamaların meydana geldiği kaydedildi.

Bir hava üssündeki mühimmat deposunda meydana gelen şiddetli patlamaların ardından üssün çevresinde güvenlik bölgesi oluşturuldu.

Üste bulunan savaş uçakları ve F-16’lar tedbir amaçlı diğer üslere götürüldü.

Patlamaların yarattığı şok dalgaları Nea Anhialos’ta hissedilirken, kentte yaşayan 133 kişi tekneyle tahliye edildi.

Kimsenin yaralanmadığı bildirildi. Ancak Nea Anhialos’ta bazı camların patlaması ve kiliselerin uyarı çanları çalması üzerine bazı köylerin boşaltıldığı belirtildi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre cephane deposu çok kalabalık olduğu için yangın alarmları çalışmadı.

Gazete, tepedeki patlamaların doğrudan alevler yerine mühimmatın aşırı ısınması nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini öne sürdü.

Depoda çıkan yangın kontrol altına alındı. Ancak etrafa patlayıcı madde saçılma ihtimaline rağmen yetkililer ihtiyatlı davranıyor.

“Üssü hızla boşalttılar”

İtfaiye başkanı Yannis Artopoios, hava üssündeki personelin böyle bir acil durum için eğitildiğini vurgulayarak, “Böylece üssü çok hızlı bir şekilde tahliye edip, uçakları yakın havalimanlarına nakledebildiler” dedi.

Nea Anhialos yakınlarında bir şarap kooperatifi yanarken, patlamaların sarsıntıları Volos şehrinde de hissedildi.

Yunanistan’da iki haftadır devam eden yangınlar nedeniyle hem yerel halk hem de turistler çeşitli bölgeleri terk etmek zorunda kaldı.

Sivil Savunma Bakanı Notis Mitarakis, devam eden kriz nedeniyle “kişisel nedenlerle” istifa ettiğini açıkladı.

Mitarakis’in bakanlık binasında olmadığı kaydedilirken, Yunan basını eski bakanın Batnoz Adası’na (Patmos Adası) giden bir teknede görüldüğünü bildirdi.

Yunan itfaiye teşkilatı, Rodos, Korfu ve Evia (Eğriboz) adalarındaki durumun kontrol altına alınmaya başlandığını bildirdi. Bu yangınlarda 3 kişi hayatını kaybederken 74 kişi de yaralandı.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, “15 günlük aşırı hava olaylarının, 10 günlük yaklaşık 600 yangının ardından bugün ilk kez kritik bir aşamada değiliz” dedi.

Sıcaklıklar biraz düşse de kuvvetli rüzgarlar devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu