Yaşam

7. Uluslararası Bergama Fotoğraf Günleri ve Fotoğrafçılar Maratonu

28 Eylül-1 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek maratonda Bergama’nın doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri belgelenecek. 3 farklı kategoride düzenlenecek maratonda 16 farklı ödül verilecek.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bergama’nın yurt içinde ve yurt dışında fotoğraflarla tanıtılması amacıyla düzenlenecek 7. Uluslararası Bergama Fotoğraf Günleri ve Fotoğrafçılar Maratonu’nda Bergama’nın güzellikleri kameralara yansıyacak.

Bergama Belediyesi ve Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği (BEAFSAD) iş birliğinde gerçekleştirilecek maratonda toplam ödül 128 bin 500 TL olarak belirlendi.

Etkinlik boyunca Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlenecek stantlar, fotoğraf gösterileri, röportajlar ve eğitimlerle Bergama’nın zenginlikleri sanat ve fotoğraf meraklılarıyla buluşacak.

Yarışmacılar, A Kategorisi (Bergama/Tarih ve Mimarlık), B Kategorisi (Bergama/Hayatın İçinden) ve C Kategorisi (Merkezden Uzak Kırsal) olmak üzere 3 farklı kategoride yarışma şansına sahip olacak. Birinciye 12 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye 4 bin TL, mansiyona 2 bin 500 TL, standa katılacak her kategoride 10 fotoğrafa ise 1.500 TL ödül verilecek. . A, B ve C kategorisindeki bahisleri kapsayan drone çekiminin kazananına “Mehmet İzzet Kutlu Özel Ödülü” olarak 4 bin TL verilecek.

Farklı coğrafyalardan fotoğrafçıların Bergama’nın kültürel zenginlikleri ile buluşturulacağı maratonda, ilham verici deneyimler yaşanacak ve kültürel miras geniş kitlelere aktarılacak. 18 yaş üstü herkesin katılabileceği yarışa tüm fotoğraf tutkunlarını davet ediyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

bahsilihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu