Haber

Alman basını: Erdoğan kükrüyordu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Berlin’de görüşmesinin Avrupa medyasında yankıları devam ediyor.

Frankfurter Rundschau gazetesi, ‘Erdoğan, Almanya’nın Batı’nın Haçlılara yönelik emperyalist ideallerine bağlılığına karşı konuştu’ dedi ve Türk cumhurbaşkanının Berlin ziyaretinin ardından Almanya’nın Gazze’deki savaşa ilişkin perspektifini tartışmaya devam ettiğini yazdı.

ERDOĞAN SERT Mİ KONUŞTU?

Recep Tayyip Erdoğan, Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Tevrat’ta bunların hiçbiri yok. Yapamazsınız. İnsan hakları beyannamesinde de yapamazsınız. Ama burada görüldüğü gibi nasıl oluyor?” bu çocuklar vuruluyor mu? Hastanelerde nasıl öldürülüyorlar? Bunun karşısında elimiz kolumuz bağlı mı duracağız? Buna karşı sesimizi asla yükseltmeyecek miyiz? Burada elimiz, kolumuz ve gücümüzle kalırsak. Dilimiz bağlı, tarihe hesap veremiyoruz. Onun için İsrail-Filistin savaşını borçluluk psikolojisiyle değerlendirmemeliyiz. Bakın, özgürce konuşuyorum. Çünkü bizim İsrail’e borcumuz yok. Borçlu olsaydık, bu öyle olurdu. “Özgürce konuşamıyoruz. Ama borçlu olanlar özgürce konuşamazlar. Biz Holokost’u yaşamadık.” dedi.

yildirim-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu