Yaşam

Bizi soruların peşine sürükleyen sorgulayıcı bir kitap: Hiçlik

Sorularımıza cevap aradığımız ve bu cevapların bizi götürdüğü yolları takip ettiğimiz bir çağda yaşıyoruz. Hiçlik bu sorulardan ziyade onlara yüklediğimiz anlamın peşinde koşan bir kurgudur.

Kahramanımız hayata tutunmanın en iyi yolunu akrabalarından gördüğü paganizmde ve derinden etkilendiği Enneagram’da bulur. Hiçlik’te bu formülün detaylarını görecek, sorular ve cevaplarla kahramanın yolculuğuna tanıklık edeceksiniz…

Sevgili okuyucular, bu size yeni cevaplar veya yeni fikirler vermek için yazılmadı. Hayatı değiştiren şey sorular ve bu sorulara yüklediğimiz duygulardır. Ve çoğumuz bu duygularla ilerliyoruz.

Kaygı ve öfke…

Kahramanımızın bir katile dönüşmesine gerek yoktu. Yüzlerce cevapsız soru onu önce yalnızlığa, terkedilmişliğe, güvensizliğe sürüklemiş, ardından kaygı, endişe ve öfkeyle dolu, yıkıcı bir yapıya dönüştürmüştür.

Hayata tutunabilmek için en yakın arkadaşlarından gördüğü paganizmde ve uzun süre etkisi altında kalan Enneagram’da bir çıkış yolu buldu. Ve bunları doğru bulduğu sistemlerle kullandı.

Sayfa: 152

diğeri olmak

İnsanüstü olabilmek için, başkalarındaki eksik, yanlış ve kontrol edilemeyen duygu ve davranışlarını gördüğünde onları öldüreceğini ve bu duyguların kendisinde de öleceğini, insanüstü olmaya yaklaşacağını düşünüyordu. Bunu Enneagram’ın insan tipolojilerine göre yaptı. İzlediği yol onu hiçliğe sürükledi.

Çünkü o başkaydı…

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

habergurun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu