Haber

Depremzedeler Zeytin Ağaçlarına İlk Can Suyunu Verdi

Beylikdüzü Belediyesi’nin Beylikdüzü Kaymakamlığı iş birliğiyle kurduğu çadır kentte peyzaj düzenlemelerine de başlandı. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında çadırkentte yaşayan çocuklarla birlikte ilk etapta 50 zeytin ağacından 10’u dikildi. Zeytin ağaçlarının dikileceği alana Dayanışma ve Dostluk Parkı adını vereceklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Diktiğimiz zeytin ağaçları hayat ve umut yeşertecek; Çocuklar ve afetzedeler için yeni bir soluk olacak” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Beylikdüzü Kaymakamlığı iş birliğiyle Hatay’da tam donanımlı çadır kent kuran Beylikdüzü Belediyesi, bölgenin çevre düzenlemesine başladı. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilk etapta 50 zeytin ağacından 10’u çadır kentte yaşayan çocuklar tarafından dikildi. Zeytin ağaçlarına ilk can suyunu veren afet çocukları oldukça heyecanlı ve memnun anlar yaşadı. Dayanışma ve Dostluk Parkı olarak isimlendirilecek alanda, ağaçlandırmanın yanı sıra belediye ekipleri tarafından gerekli çevre düzenlemeleri de hummalı bir şekilde yürütülüyor.

Çalık: Diktiğimiz zeytin ağaçları hayat ve umut yeşertecek

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilk etapta çadır kentte 10 zeytin ağacının toprakla buluştuğuna değinerek, “Adaletin, sağlığın, aklın, barışın ve yeniden doğuşun simgesi olan ve pek çok farklı çağda kutsal sayılan zeytin ağaçları. kültürler, Hatay’ın İskenderun çadırkentinde hayat buluyor. . Beylikdüzü Belediyesi olarak doğaya ve canlılara her anlamda değer veriyoruz. Dayanışma ve Dostluk Parkı adını vereceğimiz alanda en değerli ve anlamlı ağaçlardan biri olan zeytin ağaçlarını toprakla buluşturduk. Diktiğimiz zeytin ağaçları hayat ve umut yeşertecek; Çocuklar ve afetzedeler için yeni bir soluk olacak” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu