Haber

Bodrum Belediye Başkanı afet bölgesinden döndü

MUĞLA (İGFA) –Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katılımıyla Bodrum Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Önder Aras, Bodrumlu gönüllüler ve belediye gruplarının bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Deprem bölgesine gittiklerinden beri yürütülen koordineli çalışmadan bahseden Önder Aras, İskenderun-Arsuz bölgesinde önemli bir yıkımla karşı karşıya kaldıklarının altını çizerek, facianın büyüklüğünü şöyle anlattı:

“Orada büyük bir yıkımla karşılaştık. Antakya diye bir şey yok. Bu çok büyük bir alan. Arama kurtarma işi kolay değil. Teknik donanım, oradaki iş için her şey gerekli. İğne ile kuyu kazılır. Çocuklar, gençler, yaşlılar, engelliler hepsi sokaktaydı. Elektrik yok, su yok. Her yer yok edildi. Bu çok büyük bir travma. Tarif edilemez; Görülmeli ve yaşanmalı.”

“Bodrumlular MÜSTERH OLSUN; YARDIM ULAŞTI”

Başkan Ahmet Aras düzenlediği bilgilendirme toplantısında Bodrum’dan bölgeye yapılan tüm yardımları detaylı bir şekilde anlattı. Bodrum’dan giden gönüllü ve yetkililere belediye olarak ekipman ve lojistik sağladıklarını bildiren Lider Aras, bölgeye erken gittikleri için tüm yardımları sistemli bir şekilde ulaştırdıklarının altını çizdi. Bölgenin gıda ihtiyacını karşılamak için portatif mutfaklar kurduklarını, çadırlar kurduklarını ve Bodrum’dan gönderilen hiçbir yardımın boşa gitmediğini söyledi.

Kaymakamlıkla koordineli olarak sağlık hizmeti, çöp toplama hizmeti, su, tuvalet, çocuk parkı gibi tüm temellerini hayata geçirdiklerini belirten Önder Aras, konteyner kurulumlarının devam ettiğini ve 400’e yakın konteyner kapasiteli 400 konteyner kuracaklarını söyledi. 1.500 kişi.

Başkan Aras ayrıca Belediyeden toplam 13 mimar, mühendis ve inşaat teknisyeni işçisinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda hasar tespit çalışması için Kahramanmaraş Pazarcık’ta olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu