Haber

Fenerbahçe-Konyaspor maçından notlar

SporToto Muhteşem Lig’de 23. hafta erteleme maçında Arabam.com Konyaspor’u konuk eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, oynadıkları son Adana Demirspor maçına göre ilk 11’de 1’i zorunlu olmak üzere 2 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam Adana Demirspor maçının ilk 11’inde görevlendirdiği Mert Hakan Yandaş’ı Ülker Stadı’nda oynanan maçta yedek olarak çekerken cezalı Michy Batshuayi takımda yer alamadı.

Portekizli teknik direktör ilk 11’de Mert Hakan Yandaş yerine Miha Zajc’ı oynarken, Michy Batshuayi yerine Joshua King’i tercih etti.

Oosterwolde ilk kez kadroda

Fenerbahçe’nin yeni transferi Jayden Oosterwolde ilk kez maç kadrosunda yer aldı.

Hollandalı 21 yaşındaki sol bek, Automobile.com Konyaspor maçına yedek olarak çıktı.

4’ünde pes etmedi

Jorge Jesus son haftalarda yaptığı gibi Konyaspor karşısında 4’lü savunma ile kadrosunu sahaya çıkardı.

68 yaşındaki teknik direktör, Konyaspor’a karşı kalede Altay Bayındır’ı canlandırırken, savunma dörtlüsü Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Attila Szalai ve Lincoln Henrique’den oluşuyordu. Orta ikilide Willian Arao ve Miha Zajc oynarken, kanatlarda İrfan Can Kahveci ve Diego Rossi görev aldı. İsa, gol atmak için Joshua King ve Enner Valencia’ya güvendi.

Fenerbahçe’de ise Ertuğrul Çetin, Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Jayden Oosterwolde, Emre Mor, Arda Güler, Miguel Crespo, Mert Hakan Yandaş ve Serdar Dursun oyuna girdi.

Kulübe, İsa’sız

Fenerbahçe’nin Arabaim.com Konyaspor maçında teknik direktör Jorge Jesus kulüpteki yerini alamadı.

Tartışmalı anların yaşandığı Adana Demirspor maçında Portekizli teknik direktör, hakem Ali Palabıyık ile son düdüğün ardından yaptığı diyalog sonrası kırmızı kartla cezalandırıldı.

68 yaşındaki teknik adam cezası nedeniyle kadrosunun başında olamamıştı.

Fenerbahçe’de yardımcı antrenör Joao de Deus takımın başında yedek kulübesinde görev yaptı.

5 eksik

Fenerbahçe, Adana Demirspor karşısında 5 oyuncusundan faydalanamadı.

Sarı kart cezalısı Michy Batshuayi’nin yanı sıra son idmanda hafif sakatlığı bulunan Luan Peres de takımda yer almadı. Teknik heyet kararıyla Ezgjan Alioski, İsmail Yüksek ve Joao Pedro kadroda yoktu.

Depremzedeler unutulmadı

Fenerbahçe-Konyaspor maçında depremzedeler unutulmadı.

Ülker Stadı’ndaki billboard ve skorbordlarda sarsıntıda hayatını kaybeden dernek üyeleri, çalışanları ve taraftar gruplarının isimleri yer aldı.

Öte yandan, “Yaraları birlikte saracağız”, “Canım Türkiyem” ve “Ülkemize hayırlı olsun, hepimize geçmiş olsun” sözleri kullanıldı. Tribünlerde “Acımız tarifsiz, başsağlığı dileriz” pankartı açıldı.

Maç öncesi her iki takım da siyah tişörtlerle sahaya çıkarken, Fenerbahçeli futbolcuların tişörtlerinde “Yaralarımızı birlikte saracağız” ve “Geçmiş olsun Türkiyem” yazıyordu.

Ayrıca tribünlerde siyah kıyafetlerin tercih edildiğine dikkat çekildi. Bunun yanı sıra tribünlerden deprem bölgesine yardımcı olmak için maçın düdüğü ile çeşitli ekipmanlar sahaya atıldı.

Maç öncesi hayatını kaybedenler için de saygı duruşunda bulunuldu.

Depremzede çocuklar törene gitti

Fenerbahçe ile Arabaim.com Konyaspor arasında oynanan maç öncesi depremzedeler törene alındı.

Depremin ardından KYK yurdunda kalan vatandaşların çocukları arasından seçilen Sancaktepe Mahmut Celalettin Ökten, futbolcularla törene gitti.

Çocuklar daha sonra maçı West Stand’da (Fenerium) izledi.

haberoltu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu