Haber

Rusya’nın Avangard Füzesi: Sesten 27 Kat Daha Hızlı!

Rusya-Ukrayna savaşıyla tüm dünyada başlayan krize İsrail-Filistin savaşı da eklendi. Bu olumsuz ortam, tüm ülkeleri güvenlik tedbirlerini artıracak adımlar atmaya iterken, savaşların yoğunluğu da her geçen gün artıyor. Bu bağlamda Rusya’dan yeni bir hamle geldi. Ölümcül olduğu bilinen ve ses hızından 27 kat daha hızlı hareket eden füze sistemi yeniden devreye alındı. İşte Rusya’nın Avangard Füzesi ve detayları…

Sesten 27 kat daha hızlı, hiçbir hava savunma sistemi onu yakalayamıyor! İşte Avangard Füzesi!

Rusya’nın 20 Ekim’de yayınladığı açıklamaya göre, ölümcül olarak nitelendirilen Yeraltı Hipersonik Avangard Füze Sistemi hükümet tarafından devreye sokuldu. Rusya Devlet Ajansı’nın yaptığı habere göre, söz konusu füze ses hızından yaklaşık 27 kat daha hızlı gidiyor. İmkansız gibi görünen bu füze sistemi yer altı fırlatıcısından ateşleniyor.

Moskova’nın açıklamasına göre sesten 27 kat daha hızlı giden bu füze, saatte yaklaşık 32 bin kilometre hızla gidiyor. İddialara göre dünyanın çevresinin 40 bin 75 kilometre olduğu dikkate alındığında füzenin dünyanın etrafını 3 dakikadan daha kısa bir sürede turlaması bekleniyor. Şu anda dünyada böyle bir füzeyi tespit edebilecek bir hava savunma sistemi bulunmuyor.

Dünyada bir ilk: Bayraktar TB3 ABD’den önce havalandı!

Bahsi geçen bilgilere ek olarak açık kaynaklardan gelen bilgilerde füzenin sahip olduğu havada asılı kalma cihazından bahsediliyor. Bu cihaz füzenin bulunduğu atmosferik katmana göre hareket ederek ses hızının 27 katı hıza ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca bu sistem sayesinde füze maksimum hızlarda dahi hareket kabiliyeti gösterebilmektedir.

Konuyla ilgili bilgiler inanılmaz gibi görünse de Moskova’nın aktardığı ve bildiği şey bu. Son olarak Moskova’nın aktardığına göre füze ateşlendikten sonra yüzey alanı 1600 ila 2 bin derece arasında değişen sıcaklıkla hedefine doğru ilerliyor.

karapinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu