Haber

Ukrayna ordusu kendi İHA’sını düşürdü

Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı, Perşembe günü Ukrayna’nın başkenti Kiev semalarında düşürüldü.

Ukrayna Ordusu, İHA’sının bir arıza nedeniyle Kiev semalarında düşürüldüğünü açıkladı.

Telegram’da yayınlanan açıklamada, “Başkent üzerinde kontrolsüz uçuş istenmeyen sonuçlara yol açabileceğinden mobil ateş gruplarının kullanılmasına karar verildi. Hedef – yok edildi!” söylendi.


Arşiv- Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı Kiev semalarında düşürüldü.Fotoğraf: PETRAS MALUKA/AFP/Getty Images

Akşam saatlerinde meydana gelen olayda Kiev ve çevresinde hava durumu alarmı verildi. Yaklaşık 20 dakika şiddetli patlama sesleri duyuldu. Drone alevler içinde kalırken bölgede siyah dumanlar yükseldi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klichko, bir alışveriş merkezinin çatısına düşen bölümlerin yangına neden olduğunu açıkladı.

Daha önce olayın Rusya tarafından düzenlenen bir saldırı olduğu düşünülmüş ve Ukrayna Devlet Başkan Yardımcısı Andriy Yermak yaptığı ilk açıklamada “Düşmanın insansız hava aracı düşürülmüştür” demişti.

Kremlin’e saldırı

Çarşamba gecesi Rusya, Ukrayna’nın iki insansız hava aracıyla Kremlin Sarayı’na saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti ve girişimin Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik bir suikast girişimi, “planlı bir terör saldırısı” olduğunu açıkladı.


Rusya, Ukrayna’nın iki insansız hava aracıyla Kremlin Sarayı’na baskın düzenlemeye çalıştığını iddia etti. 03.05.2023Fotoğraf: Ostorozhno Novosti/REUTERS

Ancak Ukrayna bu iddiayı açıkça yalanladı. Bu tezlerin ardından Rusya 20’den fazla insansız hava aracıyla Ukrayna’ya saldırırken, Ukrayna’nın 18 insansız hava aracını düşürdüğü belirtildi. Kiev Şehri Askeri İdaresi başkanı Sergey Popko, “Yılın başından beri Kiev, son günlerdeki kadar yoğun bir şekilde saldırıya uğramadı” dedi.

Reuters,dpa,AFP/MK,HT

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

haber-umraniye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu