Ekonomi

Avrupa Kripto Varlık Düzenlemesinin Etkileri Ne Olacak?

Son yılların en tartışmalı yatırım araçlarından biri olan kripto varlıklar, bir süredir neredeyse tüm hükümetlerin ve idari kademelerin dikkatini çekiyor. Bu içerikte; Türkiye dahil birçok ülke kripto varlıklar için bazı ülkeler arasında yer alıyor. yasal düzenlemeler zaten uygulandı. Avrupa Birliği de bu konuda bazı çalışmalar yaptı ve geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu tarafından kripto varlıklarla ilgili bir yönetmelik çıkarıldı. kabul edilmiş.

Avrupa Birliği’nin kripto varlık düzenlemesi “Kripto Varlık Yönetmeliği” ( Mika ) isimlendirilmiş. Önümüzdeki yıl prestijiyle yürürlüğe girmesi planlanan düzenleme birkaç aşamada uygulanacak ve tüm Avrupa Birliği ülkelerini bağlayacak. Pekala MiCA, kripto varlıklar hakkında ne içeriyorve şube paydaşları, bu konuda ne düşünüyorlar?

Avrupa Birliği’nin Kripto Varlıklar Yönetmeliği hangi hükümleri getiriyor?

Birkaç yıldır üzerinde çalışılan ve 20 Nisan’da Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen yönetmelik en çok yatırımcıları savunmak Amaçları. Bu içerikte; Kripto para geliştirmek isteyen kişi veya kurumların mutlaka bu kanun kapsamında bir whitepaper oluşturmaları gerekmektedir. Ayrıca borsalar ve hizmet vermek üzere lisans alan diğer kuruluşlar da bu lisansların gerekliliklerini yerine getirmektedir. onların yerine getirilmesiihtiyaçlar.

Peki uzmanlar ne diyor?

Avrupa Birliği Kripto Varlıklar Yönetmeliği (MiCA) hakkında açıklamalarda bulunan isim, dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda. Binance Richard Teng, Avrupa ve MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) Bölge Başkanı. düzenlemeden duydum memnuniyetBunu ifade eden Teng, dikkatli değerlendirmelerde bulundu.

MiCA ile kripto varlıkları yeni bir varlık sınıfı haline geldi!

*Binance Avrupa ve MENA Bölge Başkanı Richard Teng.

MiCA, kripto varlıkları yeni bir varlık sınıfıolarak kabul edildi“, dedi Richard Teng, bunun neden değerli olduğunu açıklayarak: ” Bu karar, tüketicileri korumak ve verimli ve adilİşe yaraması gibi politika hedeflerine ulaşmak için doğru yaklaşımdır.”

Lisanssız hizmet verilmeyecektir!

Richard Teng ayrıca MiCA’nın borsa ve diğer kripto hizmet sağlayıcılarıyla ilgili düzenlemelerine de değindi. Düzenleme ile Web3 odaklı şirketler için de işler yapılabilir. çünkü daha kolay oluyorBinance yöneticisinden bahsederek şunları söyledi: Kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yeni sürece geçiş yapmaları, lisans almaları ve MiCA’nın gerekliliklerine uymaları için 18 ay süre verilecek. Bu noktada, AB genelinde faaliyet göstermek vize alacaklar . Bu, günümüzde var olan pahalı ve parçalı denetim yaklaşımı yerine artık tek bir kural kitabına güvenebilen Web3 işletmeleri için uyumluluğu büyük ölçüde basitleştirecek.”

Avrupa, kripto varlık topluluğunun merkez üssü olabilir

Avrupa Birliği’nin kripto varlık düzenlemesinin tüm dünya için önemli olduğuna değinen Richard Teng, AB’nin düzenleme noktasının bu olduğunu söyledi. lider konumda kalacak ifade etti. Üstelik bu durum Avrupa’nın bu toplum içindeki yerini de değiştirecektir. Çünkü düzenleme ile şirketlerin işi de yatırımcıların sorumluluğunda. kendinden emin Kazanmak daha kolay olacak. Binance yöneticisinin bu konudaki değerlendirmesi şu şekilde oldu:

“Yönetmelik ve netlik, hem yatırımcıların hem de işletmelerin ihtiyaç duyduğu kesinliği ve güvenceyi sağlayarak, pazarlarda yenilik ve güvenliği teşvik ediyor. rekabet gücü teşvik edecek. MiCA’nın tanıtılmasıyla Avrupa, dünyanın dört bir yanından Web3 yenilikçilerini çekmeye başlayacak. Siyasi irade ve doğru yatırımlarla Avrupa merkez üssüolabilir.”

Binance, düzenlemeleri her zaman memnuniyetle karşılamıştır!

MiCA sadece yatırımcıların değil borsaların da işine gelen bir gelişme oldu. Bölümü yakından takip eden okuyucularımız bilir; bazen çok büyük dolandırıcılıkla karşılaştık ve bu durum Binance gibi dünya devi borsaların karalanmasına neden oldu. Aslında, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Kurulu (CFTC), sadece birkaç ay önce Binance CEO’su CZ’ye (Changpeng Zhao) dava açtı. Konuyla ilgili açıklama yapmakCZ zaten yetkililerle birlikte. ortaklıkAnlaşma, Binance’in rahat bir nefes almasını da sağlayacak.

Bununla; Richard Teng, MiCA ile rahat bir nefes alacaklarını düşünüyor. ” Oyunun açık kuralları, piyasa katılımcıları için eşit bir oyun alanı yaratır.‘ dedi Teng, bir yönetmeliğe girip ona göre hareket etmeleri zor. yararlanacak belirtilmiş. Elbette Binance gibi dev bir borsanın da işine gelen düzenleme, THODEX gibi vurgunculuk amacıyla kurulan borsalar tarafından da yıllardır kullanılıyor. kökünü kazımakolacak.

canakci-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu