Teknoloji

Copilot Kullanıcı Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Microsoft tarafından geliştirilen Copilot’un kullanıcı sayısı hızla artmaya devam ediyor. Son güncellemelerde kullanıcı sayısı açıklandı. Detaylar burada.

Microsoft’un işletim sistemi ve Bing gibi tarayıcılarda kullanıma sunduğu Copilot ilgi görmeye devam ediyor. Piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana milyonlarca kullanıcıya hizmet veren Copilot, son güncellemelerde 75 milyon kişiye ulaştı. Yavaş yavaş işletim sistemlerine tanıtılan Copilot, sürekli olarak güncellenmekte ve geliştirilmektedir.

Copilot 2023’te İşletim Sistemlerine Geliyor

Copilot yapay zeka aracı ilk olarak işletim sistemlerine 2023 yılında geldi. Ekim 2023 itibarıyla Windows 11 işletim sistemine gelen Copilot, Aralık 2023’te Windows 10’a dahil olmaya başladı. Böylece 3 yıldır yaygın olarak kullanılan Copilot, Bu süre içerisinde 75 milyon cihazda yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Üstelik Microsoft’a göre bu kullanım sayesinde iş gücünde de ciddi bir verimlilik elde edildi. Yayınlanan rapora göre Copilot kullanan kullanıcılar iş verimliliğini yüzde 70 oranında artırabiliyor.

Copilot Kullanıcı Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Kullanıcılar Yüzde 29 Dedi

Copilot kullanıcıları arasında yapılan araştırmada verimlilik açısından yüzde 29 oranında avantaj sağlandığı belirtildi. İnsanların yaptığı işleri hızlandıran ve kolaylaştıran Copilot’un bu sayede verimlilik açısından önemli bir avantaj sunduğu görülüyor. Microsoft 365 gibi uygulamalarda da kullanılabilen Copilot, araştırma, yazma, özetleme gibi birçok işlevi gerçekleştirebiliyor.

Yardımcı Pilot Beklentileri Arttı

Microsoft’un Copilot’tan beklentileri daha da arttı. Çünkü Microsoft’un kullanıcılara sunduğu işletim sistemleri, uygulamalar ve tarayıcılar dikkate alındığında potansiyel oldukça yüksek. Yalnızca geçtiğimiz aylarda Office 365 kullanıcı sayısının 400 milyonu aştığı belirtildi. Bu bağlamda Copilot’un yalnızca Office uygulamalarında potansiyel kullanıcı sayısı 400 milyondur. Microsoft tarafından desteklenecek Copilot’un da bu bağlamda beklentileri artırdığını söylemek mümkün.

kinikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu