Sağlık

Daha Sağlıklı Ve Fit Bir Vücuda Sahip Olmak İsteyenlerin Alışması Gereken 10 Şey

Çoğumuzun uzun, mutlu, başarılı ve sağlıklı bir yaşam sürmek istediği bir gerçektir. Birçoğumuz stresli hayatlar yaşarken, küçük bir değişiklikle daha sağlıklı ve daha üretken hayatlar yaşamamıza yardımcı olacak alışkanlıklar geliştirebiliriz. Günlük hayatımıza dahil etmemiz gereken 10 sağlıklı alışkanlığa bir göz atalım!

1. Günlük yakıtınız olacağı için kahvaltıyı asla atlamayın

Kahvaltının günün en değerli öğünü olduğunu öğrendiğiniz zamanı hatırlıyor musunuz? Tüm öğünler değerli olsa da kahvaltı asla atlanmaması gereken bir öğündür. Araştırmalar, kahvaltı yapmanın gün boyunca odaklanma, tokluk ve güç seviyelerini geliştirmeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

2. Bol su için

Gün boyunca bol su içmek, vücudunuzun sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur, böylece besinler vücutta taşınabilir. Bu, yediğiniz sağlıklı gıdaların faydasını daha çabuk göreceğiniz anlamına gelir! Gün boyunca su içmek kendinizi tok hissetmenize yardımcı olur. Çılgınca gelebilir, ancak birçok insan susuzluğu açlıkla karıştırır ve sonunda aşırı yemek yer.

3. Gideceğiniz mekanlarda sağlıklı beslenmeyi şansa bırakmayın

Evden uzakta yemek yiyeceğiniz zaman bunun sağlıklı bir seçenek olacağını asla düşünmeyin ve her zaman hazırlıklı olun! Restoran menüsüne önceden göz atabilirsiniz, yoksa evde kendinize sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamış olursunuz.

4. Besinleri en az işlenmiş halde tüketmeye çalışın

Gıdaları mümkün olduğunca işlenmemiş tutmayı hedefiniz haline getirin. Bu ne anlama gelir? Örneğin ara öğün olarak bir avuç badem yiyebilirsiniz, badem! Bu tek gıda, vücudu vitamin ve minerallerle doldurur; Sağlıklı kalmak için ihtiyacın olan tek besin bu!

5. Normal antrenmanı atlayın

Düzenli eğitim, genç kalmak için yapabileceğiniz en iyi şey olabilir. Uzmanlar haftada 5-6 gün 30 dakika egzersiz yapmanızı, vücudunuza dinlenmesi ve toparlanması için bir gün tanımanızı tavsiye ediyor. Antrenman üst düzey bir performans olmak zorunda değildir, 30 dakikalık tempolu bir yürüyüş kadar kolay bir şey sağlığınız için harika olabilir ve hayatınıza tam anlamıyla yıllar katabilir.

6. Diş hijyenini ihmal etmek

Uzun bir günün sonunda diş ipi kullanmak için ne sıklıkla zaman harcıyorsunuz? Bazı araştırmalar, düzenli diş ipi kullanımının hayatınıza 6 yıldan fazla ekleyebileceğini göstermektedir. Nereden? Teori, plak üreten bakterilerin kan dolaşımına girmesi ve bir şekilde kan damarlarını tıkayan ve kalp hastalığına neden olan iltihaplanma ile bağlantılı olmasıdır. Bu nedenle yatmadan önce dişlerinizi iyi bir diş ipi ile temizlemeyi alışkanlık haline getirin ve hayatınıza yıllar ekleyin.

7. Uykunuzu almaya özen gösterin

Uyku sağlığımız için çok değerlidir. Biz uyurken beynimiz, uyandığımızda tam olarak çalışabilmesi için sınır ağlarını sıfırlayıp eski haline getirirken günün enkazını temizler. Hepimiz uyku yoksunluğunun en yaygın etkilerini biliyoruz – uyuşukluk, yorgunluk, odaklanma eksikliği ve unutkanlık. Ancak uyku yoksunluğunun sonuçları bilinenin çok ötesine geçebilir ve muhtemelen beyniniz üzerinde uzun vadeli etkileri olabilir.

8. Kendinizle yarışın ve yeni şeyler deneyin

Hepimiz her gün aynı şeyleri yapma rutini içine gireriz ama hem bedenimizi hem de zihnimizi çevik tutmak için yeni zorluklara yelken açmalıyız. Yeni fotoğrafçılık tekniklerini veya daha önce denemediğiniz yeni bir yabancı dili denemekten çekinmeyin…

9. Akıl sağlığınızı güçlendirmek için zaman ayırın

İster yoga yapıyor, ister günlük tutuyor, meditasyon yapıyor veya bir terapiste gidiyor olun… bir antrenman için zaman ayırmak, spor salonuna gitmek için zaman ayırmak kadar değerlidir. Sağlıklı bir ruha sahip olmak, zindelik hedeflerinize ulaşmanıza ve ağır yaşamınızı anında dengelemenize yardımcı olacaktır.

10. Oturma ve ekran sürenizi azaltın

Egzersiz sizi hareketsiz geçen zamandan kurtaramaz… Düzenli egzersiz yapan kişiler bile bilgisayar karşısında çok fazla zaman harcarlarsa diyabet, kalp hastalığı ve inme riski taşırlar. Ofiste/odada çalışmayı bırakıp makul aralıklarla birkaç kez dolaşsanız bile bu size yeter!

cerkes-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu